Snookerin peluu netissä

Kuten melko lailla kaikkia pelejä, snookeriakin voi pelata myös netissä. Tarjolla on paljon mini-flashpelejä, joista monet eivät kylläkään juuri muistuta snookeria esimerkiksi säännöiltään lainkaan, vaan pelissä saattaa olla vain joku tehtävä kuten pussita yksi punainen ja yksi värillinen pallo, eikä niin että siinä pelattaisiin edes yksi freimi läpi.

Kannattaa siis katsastaa useampia pelejä ennen kuin pysähtyy pelaamaan yhtä niistä pidemmäksi aikaa. On myös makuasia haluaako pelata peliä jossa pallojen suunta ja iskun voimakkuus näkyy ruudulla kaaviona, vai tavallaan realistisemmin niin että suunta ja lyönnin voima pitää arvioida silmämääräisesti.

Vaikka oikealla pöydällä ei kaavioita leijailekaan ilmassa pallon ympärillä, on oikealla pöydällä, kolmiulotteisesti, jossa palloja voi myös tähyillä kaikista haluamistaan kulmista, helpompi osua palloon kuin pienellä näytöllä, joten apu voi olla tarpeen. Kaavat auttavat myös ymmärtämään pelin fysiikkaa, sitä miten lyönnin kulma ja voima vaikuttavat pallojen nopeuteen ja kulkusuuntaan. Pelien toteutus vaihtelee myös siinä miten hyvin tämä on saatu toteutettua niin että se vastaa oikeaa pelitilannetta.

Vaikka snookerin pelaajaksi ei tullakaan pelaamalla nettipelejä, on myös joitain ladattavia snookerpelejä nimekkeellä ”snooker school” jossa on sitten jo mahdollisuus katsoa pöytää eri suunnista kuten oikeassa pelitilanteessa, ja joiden avulla saattaa ainakin pelisilmä ja taktiikan ymmärrys parantua. Mikäänhän ei kuitenkaan aivan vastaa kepin käyttöä käsin, ainakaan nykyisillä välineillä. Ehkä liiketunnistimien parannuttua pelikonsoleille tulee pelejä jotka imitoivat oikeaa tilannetta täydellisesti?