Biliksen peluu netissä

Erilaisia biljardipelejä netissä on varsin runsaasti, niin 8-palloa kuin 9-palloakin voi pelata tietokoneen ruudulla, samoin hiukan harvinaisempia variantteja kuten pyramidia.

On myös pelejä joissa vain harjoitellaan pussittamista, eli ne eivät varsinaisesti seuraa minkään useamman pelaajan pelejä. Snooker-pelejä ei juuri näy kotimaisilla sivuilla, mutta esimerkiksi pelikone.fi sivujen kautta löytää muita biljardipelejä useita.

Yksinkertaisimmat pelit näyttävät pöydän suoraan ylhäältä ja pallojen kolmiulotteisuuteen ei ole juuri satsattu. Pelissä vois aivan yhtä hyvin olla litteitä kiekkoja kuten carom-peleissä tai airhockeyssa, joka yhteen väliin oli melko suosittu baaripeli. Joskus biljardipeli nimikkeen alle on eksynyt pelejä joilla ei edes ole biljardin peluun kanssa mitään tekemistä kuten Billiard Girl peli jossa biljardisalissa oleilevalle tytölle – hän ei näytä pelaavan, ehkä hän tekee sitä silloin kuin pelaajan silmä välttää – voi valita erilaisia asuja.

Jos ei ole koskaan pelannut aikaisemmin, ei ehkä halua yleisöä, ja pelejä voi pelata joko moninpelinä muita nettipelaajia vastaan tai yksin tietokonetta vastaan. Usein moninpeleissä on parempi grafiikka ja fysiikkamoottori kuin ihan simppeleimmissä peleissä, monissa voi myös valita joko elävän vastustajan tai tietokoneen. Jos haluaa pelata livenä, jotkut pelisivut tarjoavat mahdollisuuden turnauksiin rekisteröityneille pelaajille. Pelaamalla enemmän pääsee siis mittamaan taitojaan useamman vastustajan kanssa ja voitoillaan voi retostella myös julkisesti vaikka facebookin kautta.