Missä tahansa näkeekin biljardipöydän, yleisimmin baarissa, se ei joudu kauan olemaan ilman pelaajia. Biljardipöytä vetää pelaajia puoleensa kuin isokokoinen magneetti, ja jossain vaiheessa iltaa pöytään on jopa tungosta, kun pelaaja toisensa jälkeen haluaa käydä esittelemässä taitojaan.
Yksi suosituimmista biljardilajeista on ysipallo, joka on myös säännöiltään helppo aloittelijankin pelata. Poolissa 9-pallo on myös kansainvälisesti arvostetuin biljardimuoto, jossa myös suomalaiset ovat aika ajoin menestyneet todella hyvin. 9-palloa pelataan nimensä mukaisesti yhdeksällä pallolla, ja pelaajat kilpailevat siitä, kumpi saa pussitettua pallon numero yhdeksän ensimmäisenä verkkoon. Omalla lyöntivuorolla tulee kuitenkin osua valkoisella pallolla (kivipallo) aina ensimmäisenä pieninumeroisimpaan palloon, joten ysipallo pitää pussittaa viimeisimpänä, toisen pallon, tai kimmokkeen avulla.
Pelivuoro jatkuu omalla pelivuorolla niin kauan, kun pelaaja osuu pieninumeroisimpaan palloon, eikä tee omalla vuorolla virheitä. Virheitä ovat muun muassa huono lyönti, eli jos kivipallo ei osu ensimmäisenä pieninumeroisimpaan palloon, jos mikään pallo ei mene pussiin, tai jos mikään pallo ei osu pöydän reunoihin. Virheeksi katsotaan myös valkoisen pallon pussitus. Virheellisen lyönnin jälkeen, vastustaja saa virheellisen lyönnin jälkeen asettaa kivipallon haluamalleen paikalle poolipöydällä. Pelin voi hävitä heti, jos tekee kolme virhettä peräkkäin omalla lyöntivuorolla. Ysipallo on kuitenkin siitä mukava peli myös aloittelijalle, että tuurilla saattaa lyödä ysipallon esimerkiksi kimmokkeella verkkoon, jolloin aloittelija voittaa pelin. Ysipallossa ei ole myöskään pelistrategiaa niin paljon kuin esimerkiksi kasipallossa.